DIGIPAJA

Jukka Laitisen näyttely vedostettiin tammikuussa 2015.

Laitteisto
Mikkelin valokuvakeskuksen digipaja on tarkoitettu keskuksen yleisönäyttelyiden vedostukseen, valokuvauksen ja visuaalisten taiteiden kehittämis-, julkaisu- ja tutkimustoimintaan, taiteilijoiden ja yhdistyksen jäsenistön taiteelliseen työskentelyyn sekä keskuksen järjestämiin koulutuksiin.

Digipajassa on Mac Mini -tietokone, jossa on Ram-muistia 16 Gt, 30-tuumainen näyttö ja Mac OSX 10.11 -käyttöjärjestelmä. Skannerina on Epson V750. Tulostin on vaativan ammattitason Canon iPF8400, jonka työleveys on 112 cm. Mikkelin valokuvakeskus käyttää ainoastaan Canonin omia, erittäin säilyviä HDR-värejä. Käytössä olevat ohjelmat ovat mm. Adobe Photoshop CC sekä InDesign CC.

Taiteellinen työskentely Digipajassa
Työskentely Digipajassa on mahdollista Mikkelin valokuvataide ry:n jäsenistölle ja taiteilijoille ohjatusti ja ajanvarauksella. Tietokoneiden ja suurkuvatulostimen käyttö ilman asianmukaista ohjausta ja Mikkelin valokuvakeskuksen henkilökunnan läsnäoloa ei ole mahdollista.

Digipajaan tulee tehdä ajanvaraus ennakolta, mieluiten jo pari päivää aiemmin. Digipajan vedostus on avoinna Mikkelin valokuvakeskuksen aukioloaikoina. Muina aikoina työpajassa tehtävät vedostukset sovitaan erikseen.

Työskentely digipajassa edellyttää, että vedostettavat valokuvat on käsitelty ja esivalmisteltu vedostuskokoon etukäteen. Valokuvien digitaalinen kuvankäsittely, säätäminen ja esivalmistelu tulostusta varten asiantuntijapalveluna laskutetaan työtunteina erikseen.

Digipajan hinnasto taiteilijoille ja jäsenistölle
Digipajan vedostushinnasto sekä valokuvien käsittelyn valmistelun ohjeellinen hinnasto taiteilijoille ja jäsenistölle on saatavilla osoitteesta info@mikkelinvalokuvakeskus.fi. Vedostuksen hinta riippuu vedosten koosta, vedostuspaperista ja kokonaisvedosten määrästä. Hinnastoon vaikuttavat yleisesti tilan vuokra, digipajan kaluston vuokra, paperikustannukset, tulostusvärit, tilan vakuutukset, kaluston vakuutukset ja työvoimakustannukset.

Digipajan ajanvaraukset
Ota yhteyttä info at mikkelinvalokuvakeskus.fi tai olli.jaatinen at mikkelinvalokuvakeskus.fi