TOIMINTA

Mikkelin valokuvakeskus on voittoa tavoittelematon ja yhteisöllisesti suuntautunut, alueellinen taidekeskus. Mikkelin valokuvakeskus toimii ympäri vuoden järjestäen näyttelyitä, koulutusta, tapahtumia sekä tehden julkaisuja ja tutkimusta. Keskuksen tavoitteena on edistää visuaalista kulttuuria, taiteita ja valokuvataidetta monipuolisesti Etelä-Savossa ja koko Suomessa.

Pääpaino näyttelytoiminnassa on suomalaisessa valokuvataiteessa ja dokumenttivalokuvassa. Keskus on tuottanut useita, laajoja, valtakunnallisesti merkittäviä tutkimus- ja näyttelyhankkeita, joista osa on julkaistu myös kirjoina. Mikkelin valokuvakeskuksen toimintaa hallinnoi keskuksen kannatusyhdistys Mikkelin valokuvataide ry, joka on rekisteröity 7.3.1989.

TOIMINNAN OSA-ALUEET

Näyttelytoiminta, digipajatoiminta, koulutustoiminta, julkaisutoiminta, ja projektitoiminta

TOIMINNAN PAINOPISTEET

  • Valokuvataide
  • Valokuva ja kulttuuriperintö
  • Dokumenttikuvaus ja visuaalinen viestintä
  • Media- ja taidekasvatus
  • Taide ja hyvinvointi

HALLITUS JA JÄSENET

Mikkelin valokuvakeskuksen toimintaa hallinnoi Mikkelin valokuvataide ry. Mikkelin valokuvataide ry:llä on 4-henkinen hallitus, joka kokoontuu säännöllisesti, noin 8 kertaa vuodessa. Yhdistykseen kuuluu yli 50 jäsentä, lukien mukaan valokuvaajia, taiteilijoita sekä taiteen ja kulttuurin aktiiviharrastajia.

TIEDOTUS

Kotisivut
Keskus tiedottaa toiminnastaan Internetissä omilla kotisivuillaan, www.mikkelinvalokuvakeskus.fi

Muu tiedotus

Keskus tiedottaa toiminnastaan medialle, uutiskirjein sekä suoraan sähköpostilla mm. jäsenilleen, visuaalisiin taiteisiin liittyville organisaatioille, yhteistyökumppaneille, asiantuntijatahoille, taiteilijoille, eri yhdistysten jäsenille ja koulutusyhteisöille sekä vastaa visuaalisiin taiteisiin liittyviin tiedusteluihin.

ASIAKASPALVELU YLEISÖLLE


Keskuksen yleisöpalvelu perustuu suoraan asiakaspalveluun. Yleisö voi
  • vierailla Mikkelin valokuvakeskuksessa näyttelyiden aukioloaikoina ti–pe klo 12–17, la 10–15 (su ja ma suljettu)
  • soittaa Mikkelin valokuvakeskukselle, puhelinaika ti–pe klo 12–17, la klo 10–15
  • ottaa yhteyttä sähköpostilla: info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

Asiakaspalvelu ei ole avoinna arkipyhinä, juhannuksena 21.–24.6., jouluviikoilla 52, tai näyttelyvaihtojen aikaan.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Mikkelin valokuvakeskuksella on yhteistyösopimus Mikkelin kaupungin kanssa. Keskus saa näyttelytoimintaansa tukea Taiteen edistämiskeskukselta. Keskus järjestää erillisiä, mm. taidekasvatukseen liittyviä projekteja hankkimalla niille erillisrahoitusta.

Keskuksen yhteistyökumppaneina ovat toimineet lukuisten taiteilijoiden lisäksi muun muuassa Mikkelin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, SAVAS, Itä-Suomen aluehallintovirasto, Alli Paasikiven säätiö, ELY-keskus, AVEK, YIT, Etelä-Savon Kirjapaino Oy, Teroprint Oy, Finnreklama Oy, Bookwell Oy, Libris Oy, Kariston Kirjapaino Oy, Savilahden kirjapaino Oy, Aveka Oy, Mikkelin valokuvausliike, Sanomalehti Länsi-Savo, Mikkelin kesäyliopisto, Mikkelin kansalaisopisto, Musta taide Kustannusosakeyhtiö, Taideteollinen korkeakoulu, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin seudun lausujat, Mikkelin Kameraseura ry, Mikkeli Seura ry, Mikkelin Kalevalaiset naiset.

Stefan Bremer: Porkkana, 2001. Kuva oli mukana Virne - huumori suomalaisessa valokuvataiteessa - näyttelyssä ja -kirjassa vuonna 2002.