TOIMINTA

Periaatteet
Mikkelin valokuvakeskus on voittoa tavoittelematon ja yhteisöllisesti suuntautunut, alueellinen taidekeskus. Mikkelin valokuvakeskus toimii ympäri vuoden järjestäen näyttelyitä, koulutusta, tapahtumia sekä tehden julkaisuja ja tutkimusta. Keskuksen tavoitteena on edistää visuaalista kulttuuria ja valokuvaa monipuolisesti Etelä-Savossa ja koko Suomessa. Pääpaino on suomalaisessa valokuvataiteessa, kuvajournalismissa ja dokumenttivalokuvassa. Keskus on tuottanut useita, laajoja, valtakunnallisesti merkittäviä tutkimus- ja näyttelyhankkeita, joista suuri osa on julkaistu myös kirjoina. Keskus on edistänyt myös valokuvan ja muiden visuaalisten taiteiden, kuten kuvataiteen ja muotoilun välistä vuoropuhelua erilaisissa projekteissa.

Toiminnan osa-alueet

Näyttelytoiminta, digipajatoiminta, koulutustoiminta, julkaisutoiminta ja hanketoiminta.

Toiminnan painopistealueet

Mikkelin valokuvakeskuksen toiminnan painopistealueet ovat:
1) Alueellinen ja suomalainen valokuvataide
2) Valokuva ja kulttuuriperintö
3) Kuvajournalismi
4) Monipuolinen media- ja taidekasvatus
5) Visuaalisten taiteiden yhteishankkeet
6) Valokuva, visuaaliset taiteet ja hyvinvointi

Hallitus ja jäsenet
Mikkelin valokuvakeskuksen toimintaa hallinnoi Mikkelin valokuvataide ry. Mikkelin valokuvataide ry:llä on 4-henkinen hallitus, joka kokoontuu säännöllisesti, 4-5 kertaa vuodessa. Yhdistykseen kuuluu yli 60 jäsentä, lukien mukaan eteläsavolaisia valokuvaajia, taiteilijoita sekä taiteen ja valokuvauksen aktiiviharrastajia.

Henkilökunta
Mikkelin valokuvakeskus työllistää toimintavuoden aikana yleensä 2-3 työntekijää resurssien ja käynnissä olevien projektien mukaan. Henkilökunta koostuu visuaalisen alan ammattilaisista. Toiminnanjohtajana työskentelee TaM Olli Jaatinen, näyttely- ja koulutuspäällikkönä FT Päivi-Maria Jaatinen ja kulttuurituottajana Maija Paksu. Taloudenhoito- ja kirjanpitopalveluista vastaa Kirjanpito Marjo Häkkinen.

Kotisivut

Keskus tiedottaa toiminnastaan Internetissä omilla kotisivuillaan.

Muu tiedotus

Keskus tiedottaa toiminnastaan medialle sekä suoraan mm. jäsenilleen, visuaalisiin taiteisiin liittyville organisaatioille, yhteistyökumppaneille, asiantuntijatahoille, taiteilijoille, eri yhdistysten jäsenille, koulutusyhteisöille sekä vastaa erilaisiin visuaalisiin taiteisiin liittyviin tiedusteluihin yleisölle.

Asiakaspalvelu yleisölle
Keskuksen yleisöpalvelu perustuu suoraan asiakaspalveluun. Yleisö voi
- vierailla Mikkelin valokuvakeskuksessa näyttelyiden aukioloaikoina ma-pe klo 12-17, la 10-15, su ja ma suljettu;
- soittaa Mikkelin valokuvakeskukselle, puhelinaika ti-pe klo 12-17;
- ottaa yhteyttä sähköpostilla: info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

Asiakaspalvelua ei ole sunnuntaisin, arkipyhinä, viikoilla 51-52 tai näyttelynvaihtojen aikaan.

Yhteistyökumppanit

Mikkelin valokuvakeskuksella on yhteistyösopimus Mikkelin kaupungin kanssa. Keskus saa perustoimintaansa tukea Taiteen edistämiskeskukselta. Keskus järjestää erillisiä, mm. taidekasvatukseen liittyviä projekteja omalla projektirahoituksen hankinnalla.

Keskuksen yhteistyökumppaneina ovat toimineet lukuisten taiteilijoiden lisäksi mm. Mikkelin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Itä-Suomen aluehallintovirasto, Alli Paasikiven säätiö, ELY-keskus, AVEK, YIT, Etelä-Savon kirjapaino, Teroprint Oy, Finnreklama Oy, Bookwell Oy; Libris Oy, Kariston Kirjapaino Oy, Savilahden kirjapaino Oy, Mikkelin kesäyliopisto, Mikkelin kansalaisopisto, Musta Taide Kustannusosakeyhtiö, Taideteollinen korkeakoulu, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin seudun lausujat, Mikkeli Seura ry, Mikkelin Kalevalaiset naiset.

Stefan Bremer: Porkkana, 2001. Kuva oli mukana Virne - huumori suomalaisessa valokuvataiteessa - näyttelyssä ja -kirjassa vuonna 2002.