MEDIALEIRI NUORILLE – Sisällöntuotantoa Adobe Expressin avulla
Koulujen syyslomalla 23.–27.10.2023

Ville Maanselkä: Luca, Arttu ja valomiekka. Medialeiri, helmikuu 2023.

Ajankohta: ma–pe 23.–27.10.2023, päivittäin klo 10–16. Leiri on päiväleiri, joka toteutetaan koulujen syyslomalla.
Kohderyhmä: Vuosina 2005–2011 syntyneet nuoret (12–18 v.).
Leiripaikka: Mikkelin valokuvakeskus / Koulutustilat ja Digipaja, Puistokatu 3, 50100 Mikkeli.
Osallistujamäärä: Max. 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Leirin järjestäjä: Mikkelin valokuvakeskus ry

Ohjaajat: taiteen maisteri TaM, valokuvataiteilija Olli Jaatinen (OJ), medianomi yamk, valokuvauksen lehtori Pasi Räsämäki (PR), AV-sisällöntuottaja Ismo Funke (IF) ja valokuvaaja Kauri Tuononen (KT).

Sisältö: Mediakasvatukseen perustuvalla leirillä kuvataan ja käsitellään valokuvia, tehdään mm. grafiikkaa ja videoita sekä perehdytään lyhyesti myös valokuvauksen historiaan rennossa ja mukavassa ilmapiirissä.
Leirin osallistujien käytössä on valokuvakeskuksen ammattitason välineistö, kuten useita tietokoneita, skanneri, valaisimia ja suurkuvatulostin. Osallistujaa pyydetään tuomaan mukanaan oma, henkilökohtainen puhelin, tabletti tai läppäri sekä halutessa muita omia välineitä.

Adobe Express on
verkossa toimiva ilmaisohjelma, jolla voi tehdä mm. kotisivut, julisteita, lehtiä tai lehtisiä, videoita, ansioluetteloita, bannereita, logoja jne. Ohjelmaan kannattaa tutustua jo ennen leiriä, jossa sovelluksen mahdollisuuksia käydään yhdessä läpi.

Näyttely tai vastaava esitys: Leirin aikana tehdään uusi valokuvanäyttely tai muu yhdessä suunniteltu kuvallinen esitys, joka toteutetaan valokuvakeskuksen Digipajassa. Leiri päättyy perjantaina 27.10., jolloin keskus osallistuu Museoiden Yö -tapahtumaan. Keskuksella on aiempina vuosina vieraillut illan aikana noin tuhat kävijää.

LEIRIN SISÄLTÖ LYHYESTI

ma 23.10. klo 10–16
Mobiililaitteella valokuvaaminen. Kuvausharjoituksia. Kuvankäsittelyä puhelimella. Kuvien ja videoiden käsittelyä Adobe Express alustalla. PR
ti 24.10. klo 10–16
Kuvausharjoituksia. Kuvien työstämistä verkossa käytettävillä työvälineillä. Adobe Express -ohjelman mahdollisuudet. PR/OJ
ke 25.10. klo 10–16
Aamupäivän aluksi luento valokuvailmaisusta ja typografian perusteista. Oman aineiston ohjattua työstöä. OJ/KT
to 26.10. klo 10–16
Oman aineiston ohjattua ja itsenäistä työstöä. OJ/IF/KT
pe 27.10. klo 10–16
Oman aineiston ohjattua ja itsenäistä työstöä. Suunnitellaan yhdessä näyttely tai muu esitys: Museoiden Yö -tapahtuma on samana päivänä klo 17–24. OJ/IF/KT

Leirin osallistumismaksu: 60 euroa, sisältäen ohjauksen ja materiaalit sekä päivittäisen lämpimän lounaan Yliopistokeskuksen ravintolassa sekä iltapäivän välipalan.
Ilmoittautuminen: info@mikkelinvalokuvakeskus.fi
Tukija: Leiriä tukee Itä-Suomen Aluehallintovirasto, Opetus- ja kulttuuritoimi