YHTEYSTIEDOT

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Mikkelin torilta kauniissa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa puurakennuksessa.

Lämpimästi tervetuloa vierailulle!

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3, 50100 Mikkeli
Puh. 045-1494866
info@mikkelinvalokuvakeskus.fi
www.mikkelinvalokuvakeskus.fi

Näyttelyiden aukioloajat

Ti-pe klo 12-17, la klo 10-15.
Huom! Leo Montosen näyttely heinäkuussa 2019 joka päivä klo 10–17.

Esteettömyys
Mikkelin valokuvakeskus on esteetön taidekeskus, jossa on invahissi jainva-wc. Keskus sopii hyvin vierailukohteeksi kaikenikäisille taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille näyttelykävijöille.

Pääsymaksut
Pääsymaksu 5€.
Opiskelijat, eläkeläiset, Suomen Taiteilijaseuran jäsenliittojen jäsenet: 3€.
Alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret, Mikkelin valokuvataide ry:n jäsenet, pressikortin haltijat: ilmainen pääsy.
Opiskelija- ja koululaisryhmien käynnit opettajan johdolla: ilmainen pääsy.

Poikkeavat aukioloajat
Mikkelin valokuvakeskuksen näyttelyt tai asiakaspalvelu eivät ole avoinna arkipyhinä, juhannuksena 21.-24.6., jouluviikkoina 51-52 tai näyttelynvaihtojen ja näyttelyiden rakentamisen aikaan. Näyttelykalenterista näkyvät näyttelyiden 2019 ajankohdat ja aukioloajat.

Käsikirjasto Aulassa
Mikkelin valokuvakeskuksen kauniissa Aulassa on laadukas suomalaisten ja ulkomaisten valokuvakirjojen käsikirjasto, johon kävijä voi vapaasti ja kiirettä tutustua.

Pieni kirjakauppa
Mikkelin valokuvakeskuksen julkaisemia kirjoja voi hankkia suoraan Mikkelin valokuvakeskukselta.

Tieto- ja yleisöpalvelu Aulassa
Mikkelin valokuvakeskukselta voi saada asiantuntevaa tieto- ja neuvontapalvelua lähes kaikkeen kuvalliseen viestintään, valokuvaukseen tai visuaalisiin taiteisiin liittyvissä asioissa. Mikkelin valokuvakeskuksen yleisöpalvelu perustuu suoraan asiakaspalveluun keskuksen aukioloaikoina.


Henkilökunnan yhteystiedot
Yleiset tiedustelut näyttelyistä, opastuksista ja aukioloajoista: info at mikkelinvalokuvakeskus.fi

Toiminnanjohtaja: TaM Olli Jaatinen, olli.jaatinen at mikkelinvalokuvakeskus.fi
Näyttely- ja koulutuspäällikkö: FT Päivi-Maria Jaatinen, paivi-maria.jaatinen at mikkelinvalokuvakeskus.fi
Kulttuurituottaja: Maija Paksu, Taidemoovit -hankkeen valokuvakasvatus


Opastukset
Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kaikki ryhmät, ja erityisesti oppilaitosvierailut.
Opastuksia järjestetään ryhmille keskuksen aukioloaikoina. Pedagogiset opastukset ovat maksuttomia.
Taidevartti, 15 min tai pidempi opastus max. 30 min. keskuksen näyttelyistä ja toiminnasta päiväkoti-, koululais,- ja opiskelijaryhmille. Opettajaa tai ryhmän johtajaa pyydetään ottamaan ennakolta yhteyttä: info at mikkelinvalokuvakeskus.fi.
Ennakkoon sovitut muiden ryhmien opastukset laskutamme. Ryhmien varaukset: info at mikkelinvalokuvakeskus.fi. Muut ajankohdat sopimuksen mukaan.

Digipaja

Mikkelin valokuvakeskuksen digipaja toimii jatkuvasti. Mikkelin valokuvakeskus valmistelee toimistossa ja digipajassa tulevia näyttelytuotantoja sekä järjestää koulutuksia. Digipaja on avoinna koulutuksiin osallistuville ja Mikkelin valokuvakeskuksen jäsenille.

Sijainti

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa Mikkelin keskustassa, Mikkelin yliopistokampuksella, osoitteessa Puistokatu 3, 50100 Mikkeli. Valokuvakeskus on lyhyen, parin minuutin kävelymatkan päässä Mikkelin keskustan hotelleista, matkakeskuksesta, torilta ja kauppakeskuksista. Kesäisin Mikkelin valokuvakeskuksen sisäpihalle, vanhojen mukulakiveysten päälle avautuu kaunis kesäterassi.

Saapuminen Mikkelin matkakeskuksesta kävellen:
Saavut junalla tai linja-autolla Mikkelin Matkakeskukseen, josta jatkat jalan torille. Torilta näet Mikkelin Tuomiokirkon, jota kohti jatkat kävelyä. Oikaise Mikkelin Tuomiokirkon piha-alueen läpi kohti vasemmalla näkyviä keltaisia puutaloja. Menet mustasta rautaportista sisään ja saavut Mikkelin yliopistokampukselle. Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee tässä sisäkorttelissa. Jatka kohti viimeistä vasemmalla olevaa, keltaista puutaloa, jonka kyljessä jo näet Mikkelin valokuvakeskuksen kyltin. Kaarra sisäpihalle, ja ovemme on kiviportaiden päässä, inva-hissi vieressä.

Saapuminen henkilöautolla:
Mikkelin valokuvakeskuksen pihalla voi pysähtyä vain väliaikaisesti. Lähin parkkialue on Marskin aukiolla, välittömästi Puistokatu 3:n vieressä. Puistokadulla ja muilla läheisillä kaduilla voi myös pysäköidä. Ydinkeskustan pysäköintipaikat ovat kävelymatkan päässä.

Saapuminen tilauslinja-autolla:
bussit voivat jättää matkustajansa Marskin aukiolle, Puistokadulle tai Otto Mannisen kadulle. Piha on ahdas busseille.