Yhteystiedot

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Mikkelin torilta kauniissa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa suojelurakennuksessa.

Aukioloajat

ke–pe klo 11–17
la klo 11–15
su–ti suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Näyttelyt tai yleisöpalvelu eivät ole avoinna juhlapyhinä, joulun ja uuden vuoden viikoilla tai näyttelynvaihtojen ja näyttelyiden rakentamisen aikaan.

Pääsymaksuton syyskausi 2021

Mikkelin valokuvakeskus haluaa kannustaa yleisöä tutustumaan korkeatasoisiin valokuvanäyttelyihin ja käymään taas taidenäyttelyissä.
Mikkelin valokuvakeskuksella on pääsymaksuton kausi 26.8.2021 alkaen näyttelykauden 2021 loppuun saakka.

Lämpimästi tervetuloa vierailulle!

Esteetön taidekeskus

Mikkelin valokuvakeskus on esteetön taidekeskus. Esteetön hissi, wc ja esteetön pääsy kaikkiin galleriatiloihin.

Yhteystiedot

Yleisöpalvelu ja asiakasneuvonta

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3, 50100 Mikkeli
Puh. 045-1494866
info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

Henkilökunta
Asiakaspalvelu: info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

Taiteellinen johtaja: Taiteen maisteri Olli Jaatinen, olli.jaatinen [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi (toimivapaa 31.12.2021 saakka)
Toiminnanjohtaja: Filosofian tohtori Päivi-Maria Jaatinen, paivi-maria.jaatinen [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi (toimivapaa 31.12.2021 saakka)
Keskuksen johto työskentelee syyskaudella 2021 osittaisella työajalla tutkimus- ja opetustöiden vuoksi, ja heidät tavoittaa parhaiten sähköpostilla.
Kulttuurituottaja: Maija Paksu, info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

Tieto- ja yleisöpalvelu Aulassa

Mikkelin valokuvakeskukselta voi saada asiantuntevaa tieto- ja neuvontapalvelua kuvalliseen viestintään, valokuvataiteeseen, visuaalisiin taiteisiin tai kulttuuripalveluihin liittyvissä asioissa.

Pieni kirjapuoti

Mikkelin valokuvakeskuksen julkaisemia kirjoja voi hankkia suoraan Mikkelin valokuvakeskukselta.

Käsikirjasto Aulassa

Mikkelin valokuvakeskuksen kauniissa Aulassa on laadukas suomalaisten ja ulkomaisten valokuvakirjojen ja taidekirjojen käsikirjasto, johon kävijä voi kiirettä tutustua.
Rajoitustoimenpiteiden vuoksi suuri osa kirjastoa on siirretty väliaikaisesti koulutustila Kulturaan.

Ryhmien vierailut ja opastukset

Toivotamme tilanteen niin salliessa, syyskaudella 2021, tervetulleeksi ryhmät ja oppilaitosvierailut opettajan johdolla.
Vierailua varten pyydämme ottamaan yhteyttä ja varaamaan vierailuajan etukäteen: info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi.
Opastuksia järjestetään ryhmille keskuksen aukioloaikoina.

Pedagogiset opastukset eli taidevartit opettajan johtamille päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille ovat maksuttomia.
Taidevartti on 15 min kestävä pedagoginen esittely keskuksen näyttelyistä ja toiminnasta.

Digipaja ja koulutusstudio Kultura

Mikkelin valokuvakeskus valmistelee Digipajassa tulevia näyttelytuotantoja, tekee näyttelyvedostuksia sekä järjestää koulutuksia. Digipaja on avoinna koulutuksiin osallistuville, näyttelyitä tekeville taiteilijoille ja Mikkelin valokuvakeskuksen jäsenille.

Koulutusstudio Kulturassa järjestetään taiteen ja viestinnän koulutuksia.Vuonna 2021 olemme järjestäneet koulutuksia, kuten Mediakasvatuksen kulttuuripolun Mikkelin kaupungin yläkoulujen kasiluokkalaisille sekä Mikkeli Media Arts -verkkoleirin myös videostriimeinä, verkossa. Järjestimme hyvällä menestyksellä Mikkeli Media Arts -leiritoiminnan 10-vuotisjuhlaleirin kesäkuussa 2021 Mikkelin valokuvakeskuksella.

Sijainti ja saapuminen keskuksella

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa Mikkelin keskustassa, Mikkelin yliopistokampuksella, osoitteessa Puistokatu 3, 50100 Mikkeli. Valokuvakeskus on lyhyen, parin minuutin kävelymatkan päässä Mikkelin keskustan hotelleista, matkakeskuksesta, torilta ja kauppakeskuksista. Kesäisin Mikkelin valokuvakeskuksen sisäpihalle, vanhojen mukulakiveysten päälle, avautuu kaunis kesäterassi.

Saapuminen Mikkelin matkakeskuksesta kävellen:
Saavut junalla tai linja-autolla Mikkelin Matkakeskukseen, josta jatkat jalan torille. Torilta näet Mikkelin Tuomiokirkon, jota kohti jatkat kävelyä. Oikaise Mikkelin Tuomiokirkon piha-alueen läpi kohti vasemmalla näkyviä keltaisia puutaloja. Menet mustasta rautaportista sisään ja saavut Mikkelin yliopistokampukselle. Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee tässä sisäkorttelissa. Jatka kohti viimeistä vasemmalla olevaa, keltaista puutaloa, jonka kyljessä jo näet Mikkelin valokuvakeskuksen kyltin. Kaarra sisäpihalle, ja ovemme on kiviportaiden päässä, inva-hissi vieressä.

Saapuminen henkilöautolla:
Mikkelin valokuvakeskuksen pihalla voi pysähtyä vain väliaikaisesti. Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Puistokadulla - muilla läheisillä kaduilla voi myös pysäköidä. Ydinkeskustan pysäköintipaikat ovat kävelymatkan päässä.

Saapuminen tilauslinja-autolla:
Bussit voivat jättää matkustajansa Puistokadulle tai Otto Mannisen kadulle. Piha on ahdas busseille.