Yhteystiedot

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Mikkelin torilta kauniissa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa suojelurakennuksessa.

Aukioloajat

ke–pe klo 11–17
la klo 11–15
su–ti suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Näyttelyt tai yleisöpalvelu eivät ole avoinna juhlapyhinä, pääsiäisviikolla 13–18.4.2022, juhannuksena 24.–26.6.2022, joulun ja uuden vuoden viikoilla 51–52 tai näyttelynvaihtojen ja näyttelyiden rakentamisen aikaan.

Esteetön taidekeskus

Mikkelin valokuvakeskus on esteetön taidekeskus ja valokuvamuseo. Esteetön hissi, wc ja esteetön pääsy kaikkiin galleriatiloihin.

Yhteystiedot

Yleisöpalvelu ja asiakasneuvonta

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3, 50100 Mikkeli
Puh. 045-1494866
info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

Yleisöpalvelu ja asiakasneuvonta on avoinna ke-pe klo 11–17 ja la klo 11–15.

Taiteellinen johtaja: TaM Olli Jaatinen

Tieto- ja yleisöpalvelu Aulassa

Mikkelin valokuvakeskukselta voi saada asiantuntevaa tieto- ja neuvontapalvelua kuvalliseen viestintään, valokuvataiteeseen, visuaalisiin taiteisiin tai kulttuuripalveluihin liittyvissä asioissa.

Pieni kirjapuoti

Mikkelin valokuvakeskuksen julkaisemia kirjoja voi hankkia suoraan Mikkelin valokuvakeskukselta.

Käsikirjasto Aulassa

Mikkelin valokuvakeskuksen kauniissa Aulassa on laadukas suomalaisten ja ulkomaisten valokuvakirjojen ja taidekirjojen käsikirjasto, johon kävijä voi kiirettä tutustua.
Rajoitustoimenpiteiden vuoksi suuri osa kirjastoa on siirretty väliaikaisesti koulutustila Kulturaan.

Ryhmien vierailut ja opastukset

Toivotamme tilanteen niin salliessa, tervetulleeksi ryhmät ja oppilaitosvierailut opettajan johdolla.
Vierailua varten pyydämme ottamaan yhteyttä ja varaamaan vierailuajan etukäteen: info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi.
Opastuksia järjestetään ryhmille keskuksen aukioloaikoina.

Pedagogiset opastukset eli taidevartit opettajan johtamille päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille ovat maksuttomia.
Taidevartti on 15 min kestävä pedagoginen esittely keskuksen näyttelyistä ja toiminnasta.

Digipaja ja koulutusstudio

Mikkelin valokuvakeskus valmistelee Digipajassa tulevia näyttelytuotantoja, tekee näyttelyvedostuksia sekä järjestää koulutuksia. Digipaja on avoinna koulutuksiin osallistuville, näyttelyitä tekeville taiteilijoille ja Mikkelin valokuvakeskuksen jäsenille.

Sijainti ja saapuminen keskukselle

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa Mikkelin keskustassa, Mikkelin yliopistokampuksella, osoitteessa Puistokatu 3, 50100 Mikkeli. Valokuvakeskus on lyhyen, parin minuutin kävelymatkan päässä Mikkelin keskustan hotelleista, matkakeskuksesta, torilta ja kauppakeskuksista. Kesäisin Mikkelin valokuvakeskuksen sisäpihalle, vanhojen mukulakiveysten päälle, avautuu kaunis kesäterassi.

Saapuminen Mikkelin matkakeskuksesta kävellen:
Saavut junalla tai linja-autolla Mikkelin Matkakeskukseen, josta jatkat jalan torille. Torilta näet Mikkelin Tuomiokirkon, jota kohti jatkat kävelyä. Oikaise Mikkelin Tuomiokirkon piha-alueen läpi kohti vasemmalla näkyviä keltaisia puutaloja. Menet mustasta rautaportista sisään ja saavut Mikkelin yliopistokampukselle. Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee tässä sisäkorttelissa. Jatka kohti viimeistä vasemmalla olevaa, keltaista puutaloa, jonka kyljessä jo näet Mikkelin valokuvakeskuksen kyltin. Kaarra sisäpihalle, ja ovemme on kiviportaiden päässä, inva-hissi vieressä.

Saapuminen henkilöautolla:
Mikkelin valokuvakeskuksen pihalla voi pysähtyä vain väliaikaisesti. Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Puistokadulla - muilla läheisillä kaduilla voi myös pysäköidä. Ydinkeskustan pysäköintipaikat ovat kävelymatkan päässä.

Saapuminen tilauslinja-autolla:
Bussit voivat jättää matkustajansa Puistokadulle tai Otto Mannisen kadulle. Piha on ahdas busseille.