NÄYTTELYAIKOJEN HAKU

Mikkelin valokuvakeskus järjestää korkeatasoisia visuaalisten taiteiden näyttelyitä. Ammattitaitoinen ja pitkän kokemuksen omaava henkilökunta toimii taiteilijoiden ja valokuvaajien apuna näyttelytoiminnan joka vaiheessa. Mikkelin valokuvakeskuksella on vakiintunut yleisökunta, joka koostuu paikallisesta väestöstä sekä matkailijoista. Keskuksella käy myös paljon oppilaitoksia ja kouluja sekä alueen taiteilijoita ja kulttuurista kinnostuneita.
Näyttelytiloissa voi esitellä monipuolisesti valokuvia, installaatioita sekä mediataide- ja videoteoksia. Olemme kiinnostuneita myös kuvallista viestintää, graafista suunnittelua, eri visuaalisen taiteen muotoja ja valokuvaa yhdistävistä näyttelyistä. Taiteilijaryhmän yhteisessä näyttelyssä voi olla esillä esimerkiksi valokuvia, videoita ja grafiikkaa ja tekstejä eri galleriatiloissa.

Haku vuodelle 2018 oli avoin valokuvataiteilijoille, valokuvaajille, kuvajournalisteille ja kaikille valokuvaa ilmaisumuotona käyttäville taiteilijoille. Saimme ilhaduttavan määrän korkeatasoisia hakemuksia. Mikkelin valokuvataide ry:n hallitus valitsi taiteilijat vuodelle 2018 kokouksessaan syyskuun 2017 alussa. Kaikille valituille on tiedotettu asiasta. Seuraava näyttelyaikojen haku koskee näyttelyvuotta 2019 ja se toteutetaan elokuussa 2018.

Näyttelytilat

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee Mikkelin yliopistokampuksella, lyhyen kävelymatkan päässä Mikkelin torilta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä, restauroitu ja kaunis suojelurakennus pitää sisällään hienoja näyttelytiloja. Mikkelin valokuvakeskus sopii sekä yksityisnäyttelyille että ryhmä- tai yhteisnäyttelyille.
Taiteilijoiden vaihtuville näyttelyille tiloja on kolme: Sali (58 m2), Studio I (20 m2), Studio II (19 m2). Näyttelytiloja voi hakea yhdessä (esim. Studiot I ja II) tai erikseen (esim. Sali). Tämän lisäksi keskuksen omien tuotantojen ja työpajatoiminnan käytössä on Studio III (19 m2) sekä Aula, jossa esitellään lähinnä keskuksen kokoelmien näyttelyjä.

Hakuasiakirjat

1) Vapaamuotoinen, kirjallinen hakemus, josta käy ilmi näyttelysuunnitelma ja yhteystiedot (yksi A4).
2) Ansioluettelo liitteenä.
3) Vähintään 2-3 valokuvaa teoksista liitteenä. Sähköpostissa lähetettynä valokuvat teoksista taitettuna A4 pdf-sivuiksi tai yhden jpg-kuvan maksimikoko 2Mb. Maapostilla lähetettyjen hakemusten liitteenä paperikuvien maksimikoko A4/C5 portfoliomuodossa kansiossa.

Ilmoita hakemuksessa mitä tiloja haet vuokralle ja mihin ajankohtaan. Hakijoiden toive näyttelyajasta pyritään ottamaan huomioon. Mikäli jokin aika ei ehdottomasti sovi, se pyydetään mainitsemaan hakemuksessa. Mikkelin valokuvakeskuksen hallitus käsittelee hakemukset yleensä välittömästi syyskuun alussa ja ilmoittaa näyttelyvalinnoista taiteilijoille mahdollisimman pian.

Näyttelymaksut 2018

Sali 615€, Studio I 340€, Studio II 290€, sis. alv 24 %.
Näyttelyajan kesto on 4,5 viikkoa. Tiedotustilaisuus ja avajaiset järjestetään keskiviikkoisin, näyttelyajat päättyvät perjantaihin. Kesänäyttelyaika on kestoltaan 8,5 viikkoa, Sali 1230€, Studio I 680€, Studio II 580€.

Näyttelymaksuun sisältyvät seuraavat Mikkelin valokuvakeskuksen palvelut:

digipainettu näyttelyesite näyttelytiloihin/näyttelyaika (100 kpl);
digitaalinen avajaiskutsu/näyttelyaika;
avustaminen näyttelyn ripustuksessa;
tiedotteen laadinta ja lähettäminen sähköisesti medialle;
digitaalinen markkinointi uutiskirjeessä;
digitaalinen markkinointi keskuksen kotisivuilla;
avajaisten järjestäminen;
tiedotustilaisuuden järjestäminen;
näyttelyn valvonta, esittely ja opastukset yleisölle;
perusnäyttelyvakuutus;
näyttelytilan ylläpito, huolto, siivous; ja
avustaminen näyttelyn purkamisessa.


Taiteilija huolehtii itse teosten kuljetuskustannuksista, matkakustannuksista, majoituksestaan ja teosten vakuuttamisesta kuljetusten ajaksi. Mikäli näyttely sisältää installaatioita, media- tai videotöitä, taiteilija vastaa teostensa edellyttämistä erityisistä teknisistä laitteista tai tarvittavista rakenteista. Näyttelyt ripustetaan yleensä näyttelyn avajaisia edeltävinä arkipäivinä ja tarvittaessa viikonloppuna. Näyttelyt puretaan näyttelyajan päätyttyä seuraavina päivinä.

Näyttelytilojen pohjapiirustus

Mikkelin valokuvakeskuksen näyttelytilat ovat Sali (58 m2), Studio I (20 m2), Studio II (19 m2) ja Aula (20 m2). Aulassa on esillä Mikkelin valokuvakeskuksen kokoelmia. Studio III (19 m2) esittelee Mikkelin valokuvakeskuksen hankkeita ja toimii yleisön työpajatilana.

Sali. Panoraamakuva Kristoffer Albrechtin Ohimennen-näyttelystä, huhtikuu 2014.

Sali. Panoraamakuva Kristoffer Albrechtin Ohimennen-näyttelystä, huhtikuu 2014.