NÄYTTELYHAKU

Aulagalleria. Taiteilijaprofessori Ritva Kovalainen esittelee näyttelyään keväällä 2017.

Mikkelin valokuvakeskus on monipuolinen taidekeskus, joka järjestää korkeatasoisia visuaalisten taiteiden näyttelyitä. Ammattitaitoinen ja pitkän kokemuksen omaava henkilökunta toimii taiteilijoiden apuna näyttelytoiminnan joka vaiheessa. Profiilimme hienona näyttelykohteena on valtakunnallinen.

Mikkelin valokuvakeskuksella on vakiintunut yleisökunta, joka koostuu etupäässä paikallisesta väestöstä. Keskuksella vierailee myös paljon matkailijoita, opiskelija- ja koululaisryhmiä, taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneita harrastajia ja taiteilijoita.

Kauniissa näyttelytiloissa voi esitellä monipuolisesti valokuvia, installaatioita sekä mediataide- ja videoteoksia. Olemme kiinnostuneita myös kuvallista viestintää, graafista suunnittelua, eri visuaalisen taiteen muotoja, videoteoksia ja valokuvaa yhdistävistä näyttelyistä. Yksityisnäyttelyiden lisäksi otamme mielellämme vastaan myös taiteilijaryhmien hakemuksia.

Näyttelyaikojen haku vuodelle 2021 toteutetaan toukokuussa 2020.

Näyttelyitä kuratoidessa kiinnitämme huomiota taiteelliseen laatuun, ammatillisuuteen ja näyttelyn teemaan.

Keskuksen Digipajassa voi myös vedostaa korkeatasoisia näyttelyteoksia.

NÄYTTELYTILAT

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee Mikkelin yliopistokampuksella, lyhyen kävelymatkan päässä Mikkelin torilta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävässä, huollellisesti restauroidussa ja tyylikkäässä suojelurakennuksessa on kauniit näyttelytilat. Mikkelin valokuvakeskus sopii sekä yksityisnäyttelyille että ryhmä- tai yhteisnäyttelyille.

Vaihtuville näyttelyille tiloja on neljä: Sali (58 m2), Galleria I (20 m2), Galleria II (19 m2) ja Aulagalleria (20 m2).

Näyttelytiloja voi hakea yhdessä (esim. Galleria I ja II) tai erikseen (esim. Sali).

Keskuksen omien tuotantojen ja valokuvakokoelmien käytössä on lisäksi Galleria III (19 m2).

Keskuksen galleriatilat on suunniteltu ja toteutettu ottaen huomioon taiteilijoiden tarpeet. Tilat ovat korkeat ja avarat. Gallerioiden näyttelyvalaistus on uusittu vuonna 2018, jolloin näyttelyiden valaistus on yhdenmukaisettu teoksille optimaaliseksi (värilämpötila 4.000°K). Galleriatiloihin saa lisäksi paljon luonnonvaloa tai ne voidaan pimentää (Aulagalleriaa lukuun ottamatta), kulloisenkin näyttelyn tarpeiden mukaan.

Galleriatilojen seinät on suunniteltu erityisesti taidenäyttelykäyttöön, mahdollistaen näyttelyiden toteuttamisen taiteilijan haluamalla tavalla. Keskus on saanut erittäin hyvää palautetta taiteilija-asiakkailta.

HAKUASIAKIRJAT

Seuraava hakuaika on 1.4.–31.5.2020


Näyttelyaikojen hakemusten tulee olla lähetetty sähköpostilla viimeistään 31.5.2020, klo 23.59.


Lähetä hakemus osoitteeseen: nayttelyt@mikkelinvalokuvakeskus.fi

Mitä hakemuksessa tulee olla:

  • Vapaamuotoinen, kirjallinen hakemus sähköpostilla, jossa ovat yhteystiedot, näyttelysuunnitelma, mitä tiloja haet ja mihin aikaan (yksi A4, pdf)
  • Asioluettelo (pdf)
  • Vähintään 2–3 valokuvaa liitteenä

Valokuvat teoksista taitettuna A4 pdf-sivuiksi tai yhden jpg-kuvan maksimikoko 2 Mb.

On tärkeää, että ilmoitat näyttelysuunnitelmassa näyttelysi teeman eli aiheen tai aiheet, mitä tiloja haet näyttelyäsi varten ja mihin ajankohtaan. Muista identifioida kaikki sähköisesti lähettämäsi liitemateriaali siten, että tiedoston nimestä käy ilmi sinun nimesi esim. sukunimi-etunimi-näyttelyhakemus 2021; sukunimi-etunimi-ansioluettelo; sukunimi-etunimi-kuvan nimi tai liitedokumentin nimi.

Keskuksen henkilökunta lähettää paluuviestin vastaanotetusta hakemuksesta. Jos et saa meiltä paluuviestiä sähköpostissa kolmen arkipäivän kuluessa, ota yhteyttä puh. 045-1494866.

Hakijoiden toive näyttelyajasta pyritään ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin. Mikäli jokin aika ei ehdottomasti sovi, pyydämme mainitsemaan sen hakemuksessa.

Mikkelin valokuvakeskuksen hallitus käsittelee hakemukset kesäkuun alkupuolella ja ilmoittaa näyttelyvalinnoista taiteilijoille mahdollisimman pian.

NÄYTTELYAJAT VUODELLE 2021 ilmoitetaan myöhemmin


Näyttelyajan kesto: 5 viikkoa (sisältää pystytysajan 2 pv sekä purkamisajan 1,5 pv: la-su)
Taiteilijatapaaminen: Keskiviikkoisin klo 17
Avajaiset: Keskiviikkoisin klo 18–20
Näyttelyn purku: Näyttelyn päätyttyä samana lauantaina klo 15–21, su klo 10–16
Näyttelyiden pystytys: Ennen näyttelyaikaa 1–2 pv sopimuksen mukaan klo 9–21, mieluiten arkipäivinä. Avajaisviikolla ma–ti klo 9–21 ja ke klo 9–16.

Näyttelyaikaan sisältyvät seuraavat Mikkelin valokuvakeskuksen palvelut:
yhteinen näyttelyinfo näyttelytiloihin/näyttelyaika;
yhteinen juliste keskuksen ulkotiloihin ja ständiin/näyttelyaika;
digitaalinen avajaiskutsu/näyttelyaika;
avustaminen näyttelyn ripustuksessa;
tiedotteen laadinta ja lähettäminen sähköisesti medialle;
digitaalinen markkinointi keskuksen uutiskirjeessä;
digitaalinen markkinointi keskuksen kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa;
avajaisten järjestäminen;
näyttelyn valvonta, esittely ja opastukset yleisölle;
perusnäyttelyvakuutus teoksille;
näyttelytilan ylläpito, huolto, siivous; ja
avustaminen näyttelyn purkamisessa.

Näyttelymaksuja eli taiteilijalta perittävää tilan vuokraa ei ole vuonna 2020.
Taiteilija huolehtii itse teosten kuljetuskustannuksista, matkakustannuksista, majoituksestaan ja teosten vakuuttamisesta kuljetusten ajaksi. Mikäli näyttely sisältää installaatioita, media- tai videotöitä, taiteilija hankkii ja vastaa teostensa edellyttämistä erityisistä, teknisistä laitteista tai tarvittavista rakenteista. Näyttelyistä ei makseta palkkioita. Näyttelyt ripustetaan yleensä näyttelyn avajaisia edeltävinä arkipäivinä. Näyttelyt puretaan näyttelyajan päätyttyä samana lauantaina ja/tai sunnuntaina.

Keskuksen tiloja vartioi Avarn. Kulunvalvontajärjestelmä kytketään päälle aina, kun keskuksella ei ole henkilökuntaa.

Näyttelyistä laaditaan kirjalliset näyttelysopimukset.

NÄYTTELYTILAT

Sali. Ulla-Maija Alasen näyttely kesällä 2018.

Galleria I. Johanna Vuoksenmaan näyttely kesällä 2018.

Galleria II. May-Lis Andersenin näyttely kesällä 2018.

Mikkelin valokuvakeskuksella on viisi galleriatilaa. Taiteilijoiden haettavissa ovat Aulagalleria, Galleria I, Galleria II ja Sali. Galleria III:n tilaa käytetään keskuksen omien kokoelmien ja tuotantojen esittelyyn.