NÄYTTELYAIKOJEN HAKU

Näyttelyajat

Mikkelin valokuvakeskus järjestää korkeatasoisia visuaalisten taiteiden näyttelyitä. Ammattitaitoinen ja pitkän kokemuksen omaava henkilökunta toimii taiteilijoiden ja valokuvaajien apuna näyttelytoiminnan joka vaiheessa. Mikkelin valokuvakeskuksella on vakiintunut yleisökunta, joka koostuu paikallisesta väestöstä sekä matkailijoista. Keskuksella käy myös paljon oppilaitoksia ja kouluja sekä alueen taiteilijoita ja kulttuurista kinnostuneita.

Haku on avoin valokuvataiteilijoille, kuvajournalisteille ja valokuvaa ilmaisumuotona käyttäville taiteilijoille. Kannustamme myös taiteilijaryhmiä hakemaan näyttelyaikoja yhteisesti. Näyttelyaikoja vuodelle 2018 voi hakea 31.8.2017 klo 16 mennessä. 

8.1.-2.2.2018 Varattu: Mediakasvatuksen kulttuuripolku
8.2.-9.3.2018 Haettavissa: Sali, Studio I, Studio II
15.3.-13.4.2018 Haettavissa: Sali, Studio I, Studio II
19.4.-18.5.2018 Haettavissa: Sali, Studio I, Studio II
1.6.-10.8.2018 Varattu: Kesänäyttely
6.9.-5.10.2018 Haettavissa: Sali, Studio I, Studio II
11.10.-02.11.2018 Haettavissa: Sali, Studio I, Studio II
15.11.-14.12.2018 Haettavissa: Sali, Studio I, Studio II

Näyttelytiloissa voi esitellä monipuolisesti valokuvia, installaatioita sekä mediataide- ja videoteoksia. Olemme kiinnostuneita myös kuvallista viestintää, graafista suunnittelua, eri visuaalisen taiteen muotoja ja valokuvaa yhdistävistä näyttelyistä.

Näyttelytilat

Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee Mikkelin yliopistokampuksella, lyhyen kävelymatkan päässä Mikkelin torilta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä, restauroitu ja kaunis suojelurakennus pitää sisällään hienoja näyttelytiloja. Mikkelin valokuvakeskus sopii sekä yksityisnäyttelyille että ryhmä- tai yhteisnäyttelyille.
Taiteilijoiden vaihtuville näyttelyille tiloja on kolme: Sali (58 m2), Studio I (20 m2), Studio II (19 m2). Näyttelytiloja voi hakea yhdessä (esim. Studiot I ja II) tai erikseen (esim. Sali). Tämän lisäksi keskuksen omien tuotantojen ja työpajatoiminnan käytössä on Studio III (19 m2) sekä Aula, jossa esitellään lähinnä keskuksen kokoelmien näyttelyjä.

Hakuasiakirjat

1) Vapaamuotoinen, kirjallinen hakemus, josta käy ilmi näyttelysuunnitelma ja yhteystiedot (yksi A4).
2) Ansioluettelo liitteenä.
3) Vähintään 2-3 valokuvaa teoksista liitteenä. Sähköpostissa lähetettynä valokuvat teoksista taitettuna A4 pdf-sivuiksi tai yhden jpg-kuvan maksimikoko 2Mb. Maapostilla lähetettyjen hakemusten liitteenä paperikuvien maksimikoko A4/C5 portfoliomuodossa kansiossa.

Ilmoita hakemuksessa mitä tiloja haet vuokralle ja mihin ajankohtaan. Hakijoiden toive näyttelyajasta pyritään ottamaan huomioon. Mikäli jokin aika ei ehdottomasti sovi, se pyydetään mainitsemaan hakemuksessa. Lähetä hakemus 31.8.2017 mennessä osoitteeseen paivi-maria.jaatinen@mikkelinvalokuvakeskus.fi tai osoitteeseen Päivi-Maria Jaatinen, Mikkelin valokuvakeskus, Puistokatu 3, 50100 Mikkeli. Mikkelin valokuvakeskuksen hallitus käsittelee hakemukset 1.9.2017 ja ilmoittaa näyttelyvalinnoista taiteilijoille mahdollisimman pian.

Näyttelymaksut 2018

Sali 615€, Studio I 340€, Studio II 290€, sis. alv 24 %.
Näyttelyajan kesto on 4,5 viikkoa. Tiedotustilaisuus ja avajaiset järjestetään keskiviikkoisin, näyttelyajat päättyvät perjantaihin.

Näyttelymaksuun sisältyvät seuraavat Mikkelin valokuvakeskuksen palvelut:

tulostettu avajaiskutsu /näyttelyaika;
digitaalinen avajaiskutsu/näyttelyaika;
avustaminen näyttelyn ripustuksessa;
tiedotteen laadinta ja lähettäminen medialle;
avajaisten järjestäminen;
tiedotustilaisuuden järjestäminen;
näyttelyn markkinointi;
näyttelyn valvonta ja esittely yleisölle;
perusnäyttelyvakuutus;
näyttelytilan ylläpito, huolto, siivous; ja
avustaminen näyttelyn purkamisessa.

Taiteilija huolehtii itse teosten kuljetuskustannuksista, matkakustannuksista, majoituksestaan ja teosten vakuuttamisesta kuljetusten ajaksi. Mikäli näyttely sisältää installaatioita, media- tai videotöitä, taiteilija vastaa teostensa edellyttämistä erityisistä teknisistä laitteista tai tarvittavista rakenteista. 

Näyttelytilojen pohjapiirustus

Mikkelin valokuvakeskuksen näyttelytilat ovat Sali (58 m2), Studio I (20 m2), Studio II (19 m2) ja Aula (20 m2). Studio III (19 m2) esittelee Mikkelin valokuvakeskuksen valokuvaa ja tutkimusta yhdistäviä hankkeita.

Sali. Panoraamakuva Kristoffer Albrechtin Ohimennen-näyttelystä, huhtikuu 2014.

Sali. Panoraamakuva Kristoffer Albrechtin Ohimennen-näyttelystä, huhtikuu 2014.