MONIPUOLINEN NÄYTTELYKOHDE JA TAIDEKESKUS

Mikkelin valokuvakeskus on monipuolinen näyttelykohde ja taidekeskus, joka sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa Mikkelin yliopistokampuksella, lyhyen kävelymatkan päässä torilta.

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3, 50100 Mikkeli

Ti–pe klo 12–17
La klo 10–15

Puh. 045 1494866
info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

TEEMU MÄKI 22.8.-21.9.2019: Miten olla mies tai nainen tai jotain muuta

Näyttely tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen: transsukupuolisuuteen sekä miehen ja naisen rooieihin.
Näyttely puhuu suvaitsevaisuuden ja monipuolisen ihmisyyden puolesta.

Mäki kirjoittaa: "Monet transihmiset kokevat, että binäärinen sukupuolikäsitys, joka tunnustaa vain kaksi sukupuolta, on valheellinen. Esimerkiksi transmaskuliini voi olla mies-naisjanalla lähempänä miestä kuin naista, mutta ei silti yksiselitteisesti vain mies. Osa transihmisistä kokee, etteivät termit "mies", "nainen" tai niiden välimuodot ja yhdistelmät ollenkaan sovi kuvaamaan heidän sukupuoltaan. He määrittelevät sukupuolensa termillä muunsukupuolinen."

Näyttelyssä on esillä fotomuotokuvia monenlaisista ihmisistä ja heidän suhteestaan sukupuoleen, perheeseen ja kuolevaisuuteen. Teokset koostuvat valokuvista, joita on kuvattu studiossa palkkikameralla, ja mallien lapsuuden aikaisista perhealbumikuvista. Esillä on myös elokuva nimeltä Onko sukupuolia kaksi vai enemmän?, joka koostuu transihmisten haastatteluista.

Teemu Mäki on taiteen tohtori, kuvataiteilija, kirjailija ja tutkija. Hän on Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja.

Teemu Mäki, osa teoksesta Marun muotokuva (1. versio, 2018).

VIISI GALLERIAA

Mikkelin valokuvakeskuksella on viisi, hienoa taidegalleriatilaa: Sali, Aulagalleria, Galleria I, Galleria II ja Galleria III, joissa järjestetään vaihtuvia ja korkeatasoisia valokuvanäyttelyitä. Keskuksen Aulassa on lisäksi yleisö- ja tietopalvelu, pieni käsikirjasto, sekä keskuksen julkaisujen kirjapuoti. Mikkelin valokuvakeskuksella voit katsella rauhassa näyttelyitä, istahtaa tutustumaan käsikirjaston kirjoihimme tai kysyä neuvoa ja tietoja asiantuntevalta henkilöstöltä. Meillä on myös kaunis terassi sisäpihalla kesäisin

MIKKELIN VALOKUVAKESKUKSEN 30-VUOTISJUHLAVUOSI

Vuonna 1989 perustettu Mikkelin valokuvakeskus viettää vuonna 2019 toimintansa 30-vuotisjuhlavuotta, ollen yksi pisimpään toimineista valokuvakeskuksista Suomessa. Näyttelytoiminnan lisäksi Mikkelin valokuvakeskus tekee julkaisuja, tutkii visuaalista kulttuuria sekä järjestää taiteen ja viestinnän koulutuksia Digipajassa ja kauniissa koulutusstudio Kulturassa. Mikkelin valokuvakeskus toimii yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.