MONIPUOLINEN VALOKUVAKESKUS

Mikkelin valokuvakeskus on monipuolinen taidekeskus, joka sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa Mikkelin yliopistokampuksella, keskustan läheisyydessä, osoitteessa Puistokatu 3. Mikkelin valokuvakeskus järjestää näyttelyitä, koulutusta, tekee korkeatasoisia julkaisuja, sekä valokuvaan, taiteeseen ja kuvalliseen viestintään liittyvää kehittämistoimintaa ympäri vuoden.

Mikkelin valokuvakeskuksella on neljä galleriatilaa, joissa pidetään taiteilijoiden vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi keskuksen aulassa on yleisö- ja tietopalvelu, pieni käsikirjasto, sekä keskuksen julkaisujen kirjapuoti. Voit katsella näyttelyitä, istahtaa ilman kiireitä tutustumaan käsikirjaston kirjoihimme tai kysyä neuvoa ja tietoja asiantuntevalta henkilöstöltä. Meillä on myös kaunis kesäterassi sisäpihalla.

Vuonna 1989 perustettu keskus on toiminut jo yli 28 vuotta, ollen yksi pisimpään toimineista valokuvakeskuksista Suomessa. Mikkelin valokuvakeskus palvelee kulttuurista ja taiteista kiinnostunutta yleisöä, matkailua, taiteilijoita ja oppilaitoksia. Meillä on myös kokoontumis- ja koulutustilat visuaalisten taiteiden työpajoille. Edistämme paikallista kulttuuria ja taidetoimintaa sekä järjestämme näyttelyitä taiteilijoilta eri puolilta Suomea mielenkiintoisista ja ajankohtaisista teemoista. Tuotamme taiteesta ja kulttuurista elämyksiä ja kokemuksia vuodesta toiseen. Mikkelin valokuvakeskuksen näyttelyihin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa vierailulle!

VALOKUVAKESKUKSEN KIRJAVIIKOT 12.10–24.11.2017

Keskus haluaa tukea yleisön mahdollisuuksia tutustua monipuolisesti valokuvakirjoihin ja kirjakulttuuriin. Laadukkaita keskuksen kirjajulkaisuja saa nyt tarjoushintaan. Kaikki kirjat 10€ - 29€. Hanki itselle, Isänpäiväksi tai joululahjaksi!

Kirjoihin voi myös tutustua tai lukea niitä kaikessa rauhassa Aulassa tai Studio III:n Työpajatilassa.

AJANKOHTAISET NÄYTTELYT

Salissa on esillä Markku Laamasen, Studio I:ssa Jyrki Markkasen, Studio II:ssa Juha-Pekka Inkisen teoksia. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uusiin ja hienoihin yksityisnäyttelyihin!

SALI: Markku Laamanen

Rapistus

Markku Laamanen: Wookiee

Näyttelyni koostuu teoksista, joissa kuvaan erilaisia pintoja, esim. ulkoseiniä tai sähkökaappeja, joihin sään ja ihmisen vaikutuksen vuoksi on muodostunut maalauksellisia kerrostumia. Tarkastelen teoksissani sitä kuinka kappaleet ja esineet, jotka arjessa ohitamme usein rumina ja kuluneina, voi nähdä myös esteettisen näkökulman kautta.


STUDIO I: Jyrki Markkanen

Alue

Jyrki Markkanen: Alue 1

Alueen kuvat tallentuvat jättömailla ja tyhjentyneissä rakennuksissa, villiintyneessä puutarhassa, poissatuottavista keskuksista. Kuvat syntyvät kahdesta päällekkäin skannatusta laakafilmistä, kuvapareista joissa yhdistyy sisä- ja ulkotila, luonto ja rakennettu ympäristö.Aika on pysähtynyttä, määrittelemätöntä mutta sisältää historiallisia viitteitä, jotain on tapahtunut. Kerroksellisuus tuo kuviin syvyyttä ja muodostaa niistä alueen jossa mielikuvituksessani liikun.

Alue merkitsee myös niitä teknisiä rajoja jotka määrittelen itselleni, säännöstöä jota omasta halustani noudatan. Kuvaparien etsiminen negatiivikir jastosta on palkitsevaa peliä ja seikkailua.STUDIO II: Juha-Pekka Inkinen

Miten tavarat ovat

Juha-Pekka Inkinen: Valkonen

Persoonallisen sisustamisen ihanne on johtanut merkilliseen yhdenmukaisuuteen. Minä olen kuvannut koteja, jotka ryöppyävät yksityiskohtia, joissa on paljon tavaraa ja jotka ovat runsaudensarvia.Tällaisilla sisustuksen toisinajattelijoilla on pitkä etumatka makutuomareihin ja kauppamiehiin. Sellaista vapautta ei näe sisustusblogien, median ja markkinoiden maailmassa. Puhun visuaalisesta tiheydestä. Pohdin, mikä on saanut aikaan moisen valinnan, ripustuksen, sommittelun? Esteettinen silmä on monesti varma ja välillä tulokseen vaikuttaa maksimaalisen pakkaustiheyden haku. Läsnä on usein halu suojella ja säästää, eikä vaivannäöllä ja ajankäytöllä ole mitään mittaa eikä määrää.Tuollaiset kodit ovat vaihtoehtoisia saarekkeita järkiperäisyyden ja tehokkuuden maailmassa. Näissä kuvissa sisustus villiintyy barokkisiin ja surrealistisiin mittoihin.
Minusta on arvo sinänsä, että hillittömyyksiä tapahtuu.Tällaiset saarekkeet ovat merkityksellistä, koska ne lisäävät monimuotoisuutta ja ne ovat muistovarastoja, jotka luovat yhteyden menneisyyteen.


Aikaisemmat näyttelyt vuonna 2017

Mikkelin valokuvakeskuksen toimintaa tukevat Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus.