MONIPUOLINEN NÄYTTELYKOHDE JA TAIDEKESKUS

Mikkelin valokuvakeskus on monipuolinen näyttelykohde ja taidekeskus, joka sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa Mikkelin yliopistokampuksella, lyhyen kävelymatkan päässä torilta.

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3, 50100 Mikkeli

ti–pe klo 11–17
la klo 10–15

Puh. 045 1494866
info [at] mikkelinvalokuvakeskus.fi

MEDIAKASVATUKSEN TAMMIKUU

Mikkelin valokuvakeskuksella vietetään tammikuussa nuorten mediakasvatuksen kuukautta.

Uusi vuosi 2020 alkoi Mikkelin valokuvakeskuksella visuaalisella viestinnällä: nuorten Mikkeli Media Arts -leirillä 2.1.-6.1.2020. Viikottainen mediaryhmä jatkuu tiistai-iltaisin.

Tammikuussa ohjelmassa on myös vuosittainen Mediakasvatuksen kulttuuripolku Mikkelin kaupungin yläkoulujen kasiluokkalaisille arkipäivisin 9.1.-27.1.2020.

Näyttelyohjelma vuodelle 2020 on korkeatasoinen ja monipuolinen, esitellen suomalaisen valokuvataiteen huippunimiä ja kiinnostavia, ajankohtaisia teemoja.

Mikkelin valokuvakeskuksen näyttelykausi alkaa 6.2.-7.3.2020 Ilkka Halson ja Petri Juntusen hienoilla näyttelyillä.

TULEVAT NÄYTTELYT 6.2.-7.3.2020

SALI JA AULAGALLERIA
Ilkka Halso: Maiseman anatomia - dissektio

Ilkka Halso: Ukko-Luosto Parking Lot

Ilkka Halso: Luosto Fell

Ilkka Halso on Orimattilassa asuva valokuvataiteilija, joka on tunnettu ihmisen luontosuhdetta käsittelevistä teoksistaan, jotka hyödyntävät niin fyysisiä kuin digitaalisia interventioita. Hänen osin dystooppisissakin tulevaisuuden visioissaan luontoa restauroidaan, säilötään ja varjellaan ihmisen vaikutukselta tai ihaillaan harvinaisena spektaakkelina.

Halso valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1992. Hänen teoksiaan on esitelty laajasti Suomessa ja ulkomailla 1990-luvun alusta lähtien.

GALLERIA I & GALLERIA II
Petri Juntunen: Gravitas

Petri Juntunen: The Ship Called Night

Petri Juntunen: Abandoment of Being

Petri Juntunen (s.1975, Ruotsi) on suomalainen valokuvataiteilija, joka työskentelee ja asuu Helsingissä. Juntunen on opiskellut valokuvausta sekä elokuvausta Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Töissään Juntunen käsittelee yhteisön muistia, alitajunnan muodostamia rakenteita sekä näiden ilmentymiä yhteiskunnassa. Perinteisen valokuvan lisäksi Juntunen käyttää töissään usein vaihtoehtoisia kuvantamis- sekä esittämistapoja, kuten 3D -skannausta, fotogrammetriaa, laserkaiverrusta sekä projektioita.

VIISI GALLERIAA

Mikkelin valokuvakeskuksella on viisi, hienoa taidegalleriatilaa: Sali, Aulagalleria, Galleria I, Galleria II ja Galleria III, joissa järjestetään vaihtuvia ja korkeatasoisia valokuvanäyttelyitä. Keskuksen Aulassa on lisäksi yleisö- ja tietopalvelu, pieni käsikirjasto, sekä keskuksen julkaisujen kirjapuoti.

Mikkelin valokuvakeskuksella voit katsella rauhassa näyttelyitä, istahtaa tutustumaan käsikirjaston kirjoihimme tai kysyä neuvoa ja tietoja asiantuntevalta henkilöstökunnalta.

Mikkelin valokuvakeskus järjestää näyttelyitä, koulutusta, tekee korkeatasoisia julkaisuja, sekä valokuvaan, taiteeseen ja kuvalliseen viestintään liittyvää kehittämis- ja tutkimustoimintaa ympäri vuoden.

Keskus toimii valokuvataiteen sekä visuaalisen kulttuurin asiantuntijana niin Itä-Suomessa kuin myös valtakunnallisesti. Vuonna 1989 perustettu keskus on toiminut jo yli 30 vuotta. Mikkelin valokuvakeskus on Suomen Museoliiton jäsen.