MONIPUOLINEN VALOKUVAKESKUS

Mikkelin valokuvakeskus on monipuolinen taidekeskus, joka sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa Mikkelin yliopistokampuksella, keskustan läheisyydessä, osoitteessa Puistokatu 3. Mikkelin valokuvakeskus järjestää näyttelyitä, koulutusta, tapahtumia, tekee korkeatasoisia julkaisuja, sekä valokuvaan, taiteeseen ja kuvalliseen viestintään liittyvää kehittämistoimintaa ympäri vuoden.

Mikkelin valokuvakeskuksella on neljä galleriatilaa, joissa pidetään taiteilijoiden vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi keskuksen aulassa on yleisö- ja tietopalvelu, pieni käsikirjasto, sekä keskuksen julkaisujen kirjapuoti. Voit katsella näyttelyitä, istahtaa ilman kiireitä tutustumaan käsikirjaston kirjoihimme tai kysyä neuvoa ja tietoja asiantuntevalta henkilöstöltä. Meillä on myös kaunis terassi sisäpihalla kesäisin.

Vuonna 1989 perustettu keskus on toiminut jo yli 28 vuotta, ollen yksi pisimpään toimineista valokuvakeskuksista Suomessa. Mikkelin valokuvakeskus palvelee kulttuurista ja taiteista kiinnostunutta yleisöä, matkailua, taiteilijoita ja oppilaitoksia. Meillä on myös kokoontumis- ja koulutustilat visuaalisten taiteiden työpajoille. Edistämme paikallista kulttuuria ja taidetoimintaa sekä järjestämme näyttelyitä taiteilijoilta eri puolilta Suomea mielenkiintoisista ja ajankohtaisista teemoista. Tuotamme taiteesta ja kulttuurista elämyksiä ja kokemuksia vuodesta toiseen.

Joulukuussa 2017 vietämme Nuorten joulukuuta, ja tilamme ovat varattu kokonaisuudessaan nuorten mediakulttuurin edistämiseen ja tapahtumiin. Tiloissamme ei ole tuolloin vaihtuvia näyttelyitä.

AJANKOHTAISTA

NUORTEN JOULUKUU

Mediakasvatuksen kulttuuripolku 1.-19.12.2017

Joulukuussa Mikkelin valokuvakeskuksella pidetään jälleen Mediakasvatuksen kulttuuripolku, joka järjestetään 1.12.-19.12.2017. Mikkelin valokuvakeskuksen tilat ovat tuolloin varattu Mikkelin kaupungin kaikkien yläkoulujen kasiluokkalaisille ja heidän opettajilleen. Osallistujia kulttuuripolulla on yli 500.

Mediakasvatuksen kulttuuripolulla oppilaat oppivat lisää siitä, kuinka ja miten ihmisiä voi kuvata ja miten henkilökuvia voi julkaista. Työpajatehtävässä käytetään luovaa viestintää kuvin ja sanoin annetusta teemasta. Valokuvakeskuksen Sali ja Studio III on muutettu kulttuuripolun ajaksi työpajatiloiksi suunnittelu- ja työpöytineen. Studioon I tehdään työpajoissa yhteinen kasiluokkalaisten work-in-process julisteinstallaatio, joka kasvaa ja kehittyy jokaisen luokan myötä. Oppilaat saavat myös mukaansa yhdelle A4:lle tiivistetyn tietopaketin henkilöiden valokuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen liittyvästä lainsäädännöstä. Mediakasvatuksen kulttuuripolku järjestetään yhteistyössä Mikkelin kaupungin sivistystoimen ja kulttuuripalveluiden kanssa. Opettajana toimii FT Päivi-Maria Jaatinen.

Mikkeli GRAND LAN 15-16.12.2017

Mikkelin valokuvakeskus järjestää yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa nuorille uuden, visuaaliseen viestintään ja mediaan liittyvän tietokonepelaamisen tapahtuman Mikkelissä ja aivan kaupungin keskustassa. Huikean ja yli yön kestävän Mikkeli GRAND LANin tapahtumapaikkana ovat Mikkelin valokuvakeskuksen mahtavat ja laajat tilat: Suuri Sali sekä Studiot I-III, jotka ovat LANin ajan varattu pelaamiselle ja nuorisokulttuurille.

Mikkeli GRAND LAN alkaa 15.12.2017 klo 18 ja päättyy 16.12.2017 klo 12 Mikkelin valokuvakeskuksella. Lepopaikka ja sosiaaliset tilat pelaajille on. Osallistumismaksu sisältäen konepaikan osallistujalle on 10€, joka maksetaan saavuttaessa. Mikkeli GRAND LAN on suunnattu ensisijaisesti yli 15-vuotiaille nuorille. Tapahtuma on päihteetön ja savuton.

Voit liikkua vapaasti tapahtumasta kotiin lepäämään tai syömään ja palata takaisin kun sinulle sopii.
Mikkeli GRAND LANin henkilökunta on huolehtimassa tietokoneista paikalla koko ajan. Ennakkoilmoittautuminen pyydetään ja voit ilmoittautua sähköpostilla suoraan osoitteeseen info@mikkeligrandlan.fi. Samasta osoitteesta saat myös lisätietoja tapahtumasta.

Tule pelaamaan ja nauttimaan kaverien seurasta Mikkeli GRAND LANiin!

Valokuvakeskus Taidemooveissa

Mikkelin valokuvakeskus on mukana yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa Taidemoovit -hankkeessa, joka vie taidekasvatusta peruskoulujen iltapäiviin. Mikkelin valokuvakeskus vastaa Haukivuoren valokuvakasvatuksen osiosta. Ohjaajana toimii kulttuurituottaja Maija Paksu.

TULEVAT NÄYTTELYT 2018

8.2.-9.3.2018
SALI, STUDIO I ja STUDIO II
Hanna Koikkalainen & Hanneriina Moisseinen

15.3.-13.4.2018
SALI
Anna Niskanen
STUDIO II
Jenni Haili

19.4.-18.5.2018
SALI
Rita Anttila
STUDIO II
Tiina Kylliäinen

7.6.-10.8.2018
SALI
Ulla-Maija Alanen
STUDIO I
Laurene Bois-Mariage
STUDIO II
Maj-Lis Andersen

6.9.-5.10.2018
SALI
Kari Autero
STUDIO I
Sofie Jokinen
STUDIO II
Päivi Uotila

11.10.-9.11.2018
SALI
Joel Karppanen
STUDIO I
Kaisa Heikkinen
STUDIO II
Elina Siira

15.11.-14.12.2018
SALI, STUDIO I ja STUDIO II
Novia AMK
Medianomi (AMK) - valokuvaus
Opiskelijanäyttely


Lisäksi Aulassa kokoelmanäyttelyt ja Studio III:ssa yleisölle avoin työpajatila.

NÄYTTELYITÄ 2017

Mikkelin valokuvakeskuksen toimintaa tukevat Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus.